Vzkaz všem

Pro přidání vlastního příspěvku je nutné se nejdříve přihlásit.
/

Vzkaz Teepkovi

Diskuzní fóra

TémaPříspěvkyDatum
Skautské fórum 2 příspěvky 04.02.16, 21:16
Umíte morseovku? 37 příspěvků 10.08.15, 13:11
Na kolik dní jezdíte na tábor? Vyhovuje vám to? 12 příspěvků 10.08.15, 13:09
Oddíl 3 příspěvky 08.08.15, 20:46
Družina 1 příspěvek 25.12.14, 17:48

Nepřehlédni

Bitka: Skautíci dle T-mobile

Už jste viděli novou vizuální kampaň T-Mobilu? Po motorkářích, ráji, skokanech a lázních…

Bitka Bitka 12 názorů

"To jsou ale šmejdi!"

Taky vám někdy do schránky přišel letáček na zájezd s obědem, spoustou dárků a to vše jen za pár…

Kultůůra Kultůůra 3 názory

Dubnové časopisy jsou zde!

Dubnový Skaut-Junák a Světýlko, ale i Kmen, jsou venku. Co v nich najdeme?

Skaut Chat Skaut Chat 4 názory

Máte v oddíle pravidla?

Hra bez pravidel? Země bez hranic? Několikrát za den se setkáváme s pravidly, která nám ukazují,…

To musíš vědět To musíš vědět 3 názory

Nebojte se reflexe!

Takové ošklivé cizí slovo, ta reflexe. Co to vlastně znamená? Má to něco společného s reflexní…

To musíš vědět To musíš vědět

Jak se daří skautské stezce? Je čas na průzkumy a hodnocení

Co takhle se přijít vyjádřit k tomu, jestli je skautská stezka k něčemu dobrá a jak by se dala…

Jak na stezku? Jak na stezku? 5 názorů

Ňamky a blafy ze zbytků

2012-01-11 00:38:00 - autor:Teepek Superadmin (superadmin-teepek)

Teepek TeepekPo dlouhé době tu pro vás máme opět recept. Žádné velké nakupování, tentokrát dáme šanci zbytkům (s rezervou). Dobrou chuť!

Zbytky brambor – omeleta

Potřebujete: zbylé brambory, 2 vejce, ¼ cibule, kousek másla, oregano, sůl
Postup: Brambory rozkrájej na menší kousky, cibuli na drobno. V pánvi rozpusť máslo, osmahni cibuli do sklovata, přidej brambory a opeč je. Poté zalej rozšlehanými vejci s trochou oregana a špetkou soli. Za chvíli je omeleta hotová!

TIP: Neváhej vytvářet různé varianty! Přidej jednou trochu na kostičky nakrájené šunky nebo anglické slaniny, kukuřici, hrášek nebo proužky papriky.

Zbytky těstovin – šunkofleky

Potřeby: zbylé těstoviny, uzené maso, vejce, trochu mléka, sůl, pepř
Postup: Ve vhodné nádobě na zapékání promícháme těstoviny a uzené maso nakrájené na kostičky. Trochu upěchované dáme do předehřáté trouby na 200°C zapékat. V misce si rozmícháme vejce s trochu mléka, soli a pepře. Tak po 10 minutách přelijeme těstoviny vaječnou směsí, zmírníme troubu na 180°C a dopečeme.

TIP: Šunkofleky nejlépe chutnají s kyselou okurkou.

Zbytky rýže – nasladko

Potřeby: zbylá rýže, cukr, trochu másla, rozinky, ořechy, skořice
Postup: Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm rýži. Přidáme ořechy a rozinky a posypeme cukrem a skořicí. Dobře promícháme. Když cukr zkaramelizuje, je čas podávat. Nebojte se toho, že je rýže osolená. Jak je zřejmé z pohádky „Sůl nad zlato“, do každého jídla trocha soli patří.

TIP: Nemáte rádi rozinky nebo jste alergičtí na ořechy? Tak si do rýže přidejte jiné vámi oblíbené sušené ovoce a plody.

Zbylé pečivo – žemlovka

Potřeby: zbylé tvrdší rohlíky nebo housky, mléko, vejce, jablka, cukr, skořice, rozinky, máslo na vymazání pekáče
Postup: Pečivo nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Vejce rozšleháme v mléce a pečivo směsí zalejeme tak, aby se přiměřeně zvlhčilo. Nechceme z toho mít kaši, ale změknout by to mělo. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Promícháme s rozinkami, skořicí a cukrem. Vhodný pekáč vymažeme máslem, na dno poklademe navlhčené pečivo na něj jablka a na vrch zase pečivo. Dáme zapékat do předehřáté trouby na 150°C přibližně na 40 minut.

TIP: Hotovou žemlovku pocukruj moučkovým cukrem. Chceš-li, aby vypadala eseteticky ještě lépe, vystřihni si nejdřív z papíru nějakou šablonu (hvězdičku, jablko, abstrakci), polož jí na žemlovku a až pak cukruj.

Zbylé pochutiny – pizza

Potřeby: listové těsto, kečup nebo protlak, zbytky sýrů, šunek, zeleniny (načaté plechovky kukuřice, hrášku, fazolí, oliv…), třeba i zbytek ananasového kompotu, plechovka tuňáka, trocha ořechů, cibule, houby…

Postup: Rozválej těsto na tenkou placku a dej ho na plech. Vymazání nebo pečicí papír není potřeba, protože těsto je samo o sobě dost tučné. Celou potři kečupem nebo protlakem a pak už jen zapoj svou fantazii. Ze zbytků pochutin co doma máš, kombinuj nové druhy pizzy. Základní pravidlo je nepřekombinovat. U nás nejoblíbenější kombinace:

  • Quatro formagi=všechny druhy sýrů s trochou vlašských ořechů
  • Tuňáková=tuňáka s jemnými plátky cibule, případně i trochou oliv
  • Americká=uzenina co dům dá, fazole a cibule
  • Klasika=šunka a sýr, eventuálně obohacená o kukuřici nebo houby
  • Hawai=šunka, ananas a sýr

Hotové pizzy dej do vyhřáté trouby na 175°C přibližně na půl hodiny.

TIP: Když velkou placku rozkrájíš, můžeš rovnou připravit menší až malé pizzy, ideální jako svačinka do školy.

sepsala Káďa, typoňka; foto pizzabareureka.com



Tato stránka již byla hodnocena: 70×

Průměrné hodnocení: 1.67141

Vyžadovány cookies

Hodnotit:

1 2 3 4 5