Další týpci

On-line jsou:
0 nepřihlášených

Vzkaz všem

Pro přidání vlastního příspěvku je nutné se nejdříve přihlásit.
/

Vzkaz Teepkovi

Diskuzní fóra

TémaPříspěvkyDatum
Skautské fórum 2 příspěvky 04.02.16, 21:16
Umíte morseovku? 37 příspěvků 10.08.15, 13:11
Na kolik dní jezdíte na tábor? Vyhovuje vám to? 12 příspěvků 10.08.15, 13:09
Oddíl 3 příspěvky 08.08.15, 20:46
Družina 1 příspěvek 25.12.14, 17:48

Nepřehlédni

Bitka: Skautíci dle T-mobile

Už jste viděli novou vizuální kampaň T-Mobilu? Po motorkářích, ráji, skokanech a lázních…

Bitka Bitka 12 názorů

"To jsou ale šmejdi!"

Taky vám někdy do schránky přišel letáček na zájezd s obědem, spoustou dárků a to vše jen za pár…

Kultůůra Kultůůra 3 názory

Dubnové časopisy jsou zde!

Dubnový Skaut-Junák a Světýlko, ale i Kmen, jsou venku. Co v nich najdeme?

Skaut Chat Skaut Chat 4 názory

Máte v oddíle pravidla?

Hra bez pravidel? Země bez hranic? Několikrát za den se setkáváme s pravidly, která nám ukazují,…

To musíš vědět To musíš vědět 3 názory

Nebojte se reflexe!

Takové ošklivé cizí slovo, ta reflexe. Co to vlastně znamená? Má to něco společného s reflexní…

To musíš vědět To musíš vědět

Jak se daří skautské stezce? Je čas na průzkumy a hodnocení

Co takhle se přijít vyjádřit k tomu, jestli je skautská stezka k něčemu dobrá a jak by se dala…

Jak na stezku? Jak na stezku? 5 názorů

Jak na kapra

2011-12-24 00:21:00 - autor:Teepek Superadmin (superadmin-teepek)

foto/obrázek poskytl(a): Teepek Teepek/

Fotogalerie

Vánoce jsou tady, přinášíme návod, jak se vypořádat s kaprem. Předem bychom rádi doporučili článek vytisknout a kapra nekuchat nad klávesnicí.

1)Nejdřív je potřeba zbavit rybu šupin. Ty lze buď oškrábat, nebo celkově odříznout. Stačí u ocasu proříznout kůži a opatrně řezat špičkou nože podél masa od ocasu k hlavě.

2)Výsledek vypadá asi takto.

3)Když už je ryba bez šupin, přichází na řadu vykuchání. Začíná se u řitního otvoru, od kterého vedete řez směrem k hlavě v hloubce cca 1,5cm (viz obrázek 4).

4)Řez může jít trochu ztuha v oblasti břišních a prsních ploutví, zde se nebojte přidat trochu síly, ale neprořízněte vnitřnosti.

5)Všechny vnitřnosti opatrně podeberte (od ocasu k hlavě) a pak u hlavy (u krkavice) vyjměte. Dejte velký pozor, abyste nepoškodili žluč. (obr.9)

6)Z vnitřností se dá využít

7)mlíčí na polívku

8)jikry na polívku

9)žluč – když se protrhne a vyteče, tak velmi znechutí maso. Když už praskne, musíte velmi rychle propláchnout rybu (hlavou dolu) vodou. V případě, že u sebe máte kopřivy (což běžně v zimě nebývá), tak lze kyselou a velmi nedobrou chuť žluče neutralizovat přidáním kopřiv.

10)když máte vnitřnosti venku, oddělíte hlavu. Nařízněte rybu za žaberními oblouky a uřízněte podél kosti z obou stran. Páteř pak ulomte o hranu desky (stačí se víc opřít)

Tvorba filetu:

Nařízněte rybu podél páteře a řežte co nejvíce podél kostí (11) a (12). Čím více u kostí budete řezat, tím více masa budete mít (13) . Výsledek by měl vypadat jako na obrázku (14).

Stejný postup opakujeme i s druhou stranou (15). Hotový kus ryby (16) stačí rozkrájet na Vámi požadované kousky (17) a můžete si připravit rybu dle vašeho oblíbeného receptu.

>Autorem je Muff, člen reakční rady, foto autor, foto perex – vyloveno.cz



Tato stránka již byla hodnocena: 68×

Průměrné hodnocení: 2.20588

Vyžadovány cookies

Hodnotit:

1 2 3 4 5